Klenovské družstvo bolo prvé!

21. 03. 2011 | Vydal:

Žiacke družstvo z Klenovca získalo majstrovský titul v bedmintone!

Kolotoč majstrovstiev Slovenska v bedmintone pre rok 2011, sa začal v sobotu 19.marca v telocvični Technickej univerzity v Košiciach, kde sa stretli štyri najlepšie žiacke tímy Slovenska. Nechýbali na nich ani mladí bedmintonisti BO TJ Družstevník Klenovec, ktorí si účasť na záverečnom turnaji vybojovali druhým miestom na Oblastných majstrovstvách 12.februára v Prešove.

Žiacka súťaž družstiev sa hrá na sedem zápasov, takže na víťazstvo v stretnutí potrebovali Klenovčania získať pre seba aspoň štyri. V prvom nastúpil Klenovec proti družstvu M-Šport Trenčín a zvíťazil najvyšším rozdielom na turnaji v pomere 6:1. Druhé stretnutie už nebolo také jednoznačné, avšak aj toto dotiahli mladí klenovskí bedmintonisti do víťazného konca a družstvo BK MI Trenčín zdolali 4:3. V poslednom stretnutí sa stretlo klenovské družstvo s najväčším favoritom turnaja, družstvom  ATU Košice, ktoré ich zdolalo na Oblastných majstrovstvách. Už pred týmto stretnutím bolo isté, že horšie ako druhé klenovské družstvo neskončí, no napriek tomu sa im v priamom súboji o prvenstvo podarilo zdolať družstvo z východu republiky najtesnejším rozdielom 4:3, keď o prvenstve rozhodla za stavu 3:3 chlapčenská štvorhra. Po jedenástich rokoch tak právom putoval titul žiackych družstiev do Klenovca.

O víťazstvo klenovského družstva sa pričinili Monika Hrušková, Michaela Čajková, Ivana Lásková, Renata Surová, Ivan Hruška, Richard Šmatlák, Marek Trnavský a Pavol Kochan.