Zlato zo Španielska pre Bálintovú !

5. 05. 2011 | Vydal:

Nikoleta Bálintová (TJ Družstevník Klenovec) a Martina Repiská (Slávia TU Zvolen) sa v dňoch 16.-17. apríla  zúčastnili španielskeho bed- mintonového šampionátu do 17 rokov v Národnom bedmintonovom centre v Oviede.

Vo dvojhre zo štvorčlennej skupiny Nikoleta nepostúpila, keď v dvoch stretnutiach nezvládla koncovky tretích setov a úspešná bola len až v poslednom zápase, ktorý vyhrala v dvoch setoch. Repiská porazila všetky súperky a tešila sa z celkového víťazstva na španielskom šampionáte.

Na stupeň víťazov sa postavila až v druhej disciplíne, kde spolu s Repiskou nenašli premožiteľky v žiadnom zápase a vo štvorhre mladších junioriek zvíťazili a stali sa tak majsterkami Španielska.

Po krátkom sústredení so španielskou juniorskou reprezentáciou sa dievčatá presunuli do belgických Antverp na turnaj JOT Olve 2011. V trojčlennej skupine Nikoleta najprv porazila Luxemburčanku Julie Aulner 2:0 na sety a takým istým pomerom aj Islanďanku Saru Hognadóttir a postúpila do hlavného pavúka. Prekážku v podobe neskoršej finalistky Holanďanky Dorian Lups už Nikoleta neprekonala a po dvoch prehratých setoch (21:23 a 9:21) skončila v osmičke najlepších na turnaji.

Dvojica Bálintová-Repiská tentoraz vo štvorhre dievčat vyšla naprázdno. V najdôležitejšom zápase turnaja nedokázala postúpiť do semifinále a francúzskemu páru Heloise Le Moulec-Marie Batomene podľahla v dvoch mimoriadne náročných setoch 19:21 a 18:21 a medaila im tak ušla doslova o chlp.